Jag ligger på en klippa i solen med min käre och äter glass

Ja

I och för sig har jag ingen käre. I och för sig ser jag ingen sol. Och i och för sig är det för mycket snö för glass. Men snart så.

Målbilder betyder allt. Ibland när jag är nere och bara trött på allt så vill jag skratta åt flummerier som säger att det vi föreställer oss skapar vi. Det provocerar nästan. Fast jag egentligen sett flera gånger av egen erfarenhet. Att det jag verkligen sett framför mig, det jag accepterat som en fullständigt självklar utgång i mitt liv, faktiskt blev av.

Lägenheten jag kände på mig att jag skulle bo i. Mannen jag visste jag skulle gifta mig med. Projektet jag såg. Pianot under mina händer. Dom sakerna som innerst inne kändes helt självklara.

Målbild kanske inte är det hetaste ordet i världen. Men om vi säger så här. Jo. Jag tror att vi kan skapa vår verklighet. Och det är där det är så sorgligt med att må dåligt. När kroppen är utkörd och sinnet slött då är det nästintill omöjligt att se möjligheterna. Det är därför vi först måste se till att må bra.

För mig har det varit smärtsamt tydligt de senaste dagarna. ”Hahaha, är du där nu igen?” sa en gammal kollega. Yep. Det är jag. Slutkörd och dann. Men lite klokare är jag ju allt så nu har jag tagit mig i kragen.

Pausat och gett mig otvungenhet genom att bara sova, sova, sova. Strunta i allt som rör upp det inombords. Och så har jag tagit tag i lite surdegar. Det är bra. Redovisat projekteringen, börjat klistra kvitton på papper. Och så har jag städat. När jag städar utombords mår jag bättre inombords.

Två dagar senare kommer resultatet och lusten igen så smått som ett brev på posten. Inte bara för det som är nu utan även för det som komma skall.

Åh, jag vill ligga på en varm klippa i solen med min kära och ja, jag vill ha glass! I sommar vill jag resa och med min klurighet ska jag fixa det! Kanske blir det ett tag lite fysiskt praktiskt fixarjobb också och det blir nog rätt skönt som omväxling. Och så lite bara-vara-känsla ovanpå det.

Jag ser det så tydligt framför mig. Klippa. Sol. Glass. Och så du, då.

Mmm. Det blir bra det här. Det blir det.

TRE VECKOR TILL PREMIÄR! Första publikrepet genomfört, finslipning på gång. Nu är det hög tid att garantera din biljett! Dom fina Kulturtavlorna syns ju överallt och det är så härligt för att det märks! HÄR får du tag i din biljett till vårens charmigaste föreställning i känslighetens tecken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s