Kärleken, den kärleken i spådamens kula

Foto: Louise Spåra

I lördags var jag hos en spådam. Jo, det är sant. Jag var nämligen på en fest där detta pittoreska inslag gentilt erbjöds gästerna.

Egentligen vet jag inte riktigt om jag tror på att någon kan förutse ens framtid. Om det nu är möjligt så vet jag vidare inte om jag tror att det är så bra att få denna information. Särskilt inte för en kontrollfreaking högkänslig.

Men alla såg ju så glada ut som kom ut ur det söta lilla lusthuset där damen satt. Jag tänkte:  ”Vad sjutton, man lever bara en gång”. (Eller kanske flera? Skulle jag kanske ha frågat damen om, vid närmare eftertanke.)

Det började i alla fall bra: ”Du är en skarpsinnig liten tvilling.” (Stjärntecknet, alltså.) Skarpsinnig, sånt gillar man ju alltid att höra. Eller sa hon kvicktänkt? Vilket som går hur bra som helst. Smicker går hem i alla lägen.

Sedan fortsatte hon: ”Du har en fantastisk period just nu, eller hur?” (Det var något med Uranus.) Nja, njo mumlade jag. För mitt liv är ju just nu lite märkligt. Det är trots allt ovanligt bra på mitt personliga plan inombords och jag är så himla glad för mitt yrkesliv – dock så har ju sommaren varit full av yttre omständigheter att hantera som skakar om alltihop med återkommande mellanrum.

”Kärleken då?” frågade damen mig. ”Den går väl också rätt bra?” – utifrån mitt horskop.

På något sätt tänkte jag då att, hm, den BORDE ju gå bra. Har alla förutsättningar för att gå strålande. För jag vet vem jag är, jag vet vad jag vill och samtidigt så bryr jag mig just nu inte så himla mycket.

Men alltså, det är fortfarande allt bra lite verkstad..

Då drog damen några kort. Jag som kan lite om symboliken i tarot (fråga mig inte hur, det finns helt enkelt väldigt få områden som denna nyfikna naturvetartjej kan hålla fingrarna borta från..) så att det var både arbetsamma kort och så två fantastiskt härliga med hänvisning till kärlek och romantik.

”Du avskyr verkligen när folk ställer krav på dig. Lika rädd som du är för att bli sårad är du för att det ska bli bra – så att du skulle behöva börja anpassa dig. ”

Got me. Ja, vad ska man säga – stämmer nog in på rätt många långvariga singlar, vi som i sanning verkligen gillar vårt eget sällskap. Det här med känslan av ett ansvar för en annan människas välmående är också något som kan skrämma många känsliga individer som är så måna om att göra ”rätt”. Ändock så längtar vi ju efter att det ska kännas rätt, rätt, rätt – som alla andra. Och att vi ska få ha härligt sex lite oftare. Vem gör inte det?

Det ÄR inte helt lätt att vara singel i min ålder och dejta. Många av oss i liknande situation har redan mycket i bagaget ( ni som har sett föreställningen vet vad jag tänker på) som vi antingen slänger i knäet på varandra, alternativt är helt omedvetna om att vi släpar på.

Få vill ge sina känslor till känna, sina drömmar och förhoppningar. Man har blivit så bra på att skydda sig – satsar på många hästar samtidigt – och ändå går så många samtidigt fåfängt och hoppas att rätt främling en dag ska kunna uppfylla ens outtalade fantasier och förstå en – bara så där – som i sagans värld.

Funkar så klart så där halvbra.

Vare sig man nu tror på spådamer eller inte så tar jag alltid till mig av sånt som ger mig energi – placebo – om inte annat. Hon avslutade med att säga att mycket kommer hända och att jag bara ska ta för mig. Något som jag VET jag behöver bli bättre på.

”Ta för dig – ha kul” sa hon.

Det låter ju rätt trevligt. Så hej, härliga höst.

Så glad som på bilden ovan var jag på festen i lördags – både before och after spådom. Tills jag på en sekund blev så där gör-trött som jag ju plötsligt kan bli. Men innan dess var det galet kul! Livet med kärleken är för övrigt något som självklart hanteras en hel del i För sensibelt begåvade. Här kan vi ALLA känna igen oss, högkänslig eller ej. EXAKT FYRA VECKOR TILL PREMIÄR IDAG! Se till att skaffa dina biljetter på Ticnet! 1, 7, 15 och 21 oktober spelas föreställningen på vurma Birger Jarl i Stockholm i höst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s