Föreställningen

Foto: Anna Sundheden

Välkommen till en kväll i känslighetens tecken!

Det är tid att hylla passionen, euforin och all sköns andra sinnesintryck. För detta är en föreställning om oss med känslospröt utöver det vanliga. För sensibelt begåvade är en slagkraftig pepp och manual i subjektiv version med och av Sarah Nilsson. I en personlig scenupplevelse vid och kring pianot, mitt bland publiken på Vurmas charmiga övervåning, delar hon med humor och värme med sig av sina egna erfarenheter och tankar om livet som känslig.

Den rosade lilla föreställningen För sensibelt begåvade spelades under hela 2014 för utsålda hus mitt bland publiken på restaurant vurmas övervåning. Nu är det dags för version 2.0 – samma kärna i uppdaterad ny kostym. Då flyttar För sensibelt begåvade in på teatern! Välkommen till Ö2 på Östgötagatan 2 – det stilrena scenrummet på Södermalm ett stenkast från Mosebacke torg. Den här gången rekommenderas ni varmt att äta innan på någon av alla de fantastiska restauranger i området – på teatern serveras nämligen inget – och sedan är det denna gång full fokus på vår berättelse.

För sensibelt begåvade 2.0 är föreställningen för dig som upplever dig själv som känsligare än de flesta, för dig som är nyfiken på begreppet högkänslighet eller för dig som vill veta mer om hur en sensibelt begåvad person kan vara funtad. Men kanske mest för alla som vill underhållas, förfäras, inspireras och lämna föreställningen med ett leende på läpparna och något tänkvärt att grunna på.

VISSTE DU att upp emot en femtedel av alla människor föds med ett nervsystem som är känsligare än snittet? För sensibelt begåvade är föreställningen som lyfter och hyllar känsligheten och de känsligas betydelse – inte bara för de som kallas högkänsliga – utan för oss alla.

Frågor på tapeten:
-Vad är så bra med att vara känslig? (och är nåt egentligen dåligt?)
-Ska känsliga särbehandlas? (eller hålla tyst och veta hut?)
-När ska man lyssna på sina känslor? (och när inte?)
-Hur drar man nytta av sin känslighet? (och hur blir man stolt över den?)
-Hur sjutton begriper man sig på en känslig en? (går det?)
-Hur curlar man sig själv till en nöjd känslig? (så att andra slipper?)

OM SARAH NILSSON:
Sarah Nilsson är skådespelare, sångare och upphovsman med en parallell erfarenhet som licensierat krisstöd i näringslivet. 2010 släppte hon skivan Just like they do in France under alias Once Upon A Girl.

”Det började med en serie note-to-self’s, slutsatser från den samling empiriska experiment vi kallar livet. Så föddes visionen om en föreställning.
Jag vill göra underhållning av livet som känslig. Öppna dörren för det intima. Skratta åt det, hylla det, vurma för det! Rent krasst hämta in känsligheten från avbytarbänken och släppa in den i matchen jämte tanke, logik och förnuft.”

Manus, text & musik: Sarah Nilsson
Regiöga: Tove Hellkvist
Konstnärlig arbetsgrupp: Jan-Erik Sääf, Lena Berglund, Rikke Buch Bendtsen

För sensibelt begåvade produceras av Bonjour Amour.

För sensibelt begåvade stöds av Stockholms stad.
Projekteringen inför föreställningen  För sensibelt begåvade stöddes av Kulturbryggan och pågick fram till årskiftet 2013/2014.