Publikens röster

Publikens röster om För sensibelt begåvade 2.0:

”Sällan varit så berörd
..jag har sällan varit så berörd och engagerad i en föreställning av något slag och jag tror faktiskt inte att det har att göra med min HSP, då den snarare brukar hjälpa mig att bli uttråkad snabbt och störa mig på diverse detaljer, i synnerhet sådana som går fel. Det händer även i denna föreställning att det går fel.. Men det har inte särskilt stor betydelse. För dessa enstaka detaljer översköljs med ett briljant och genomtänkt manus och regi och vi bjuds, som publik, också på ett möte med en makalös närvaro och autenticitet. Stundtals känns det som att gråten därav ligger på gränsen att vilja bryta fram på Sarahs läppar. Själv kämpar jag frenetiskt mot tårarna men är chanslös och bölar i stort sett oupphörligen under showens andra halva. Jag är inte ensam om att bli berörd. Sus genom salongen, skratt, applåder, igenkännande hummanden och ett unisont awww då och då visar publikens närvaro och delaktighet. Vi känner att Sarah talar till oss rätt in i hjärtat.”
Källa: Recension av Musiknord.se på Instagram

”Otroligt mycket igenkänning
Det var en helt fantastisk föreställning. Otroligt mkt igenkänning för mig, och också för min kille som var med mig men på olika sätt för han är högkänslig introvert och jag högkänslig sensationssökande. Känns som att vi fick en ökad förståelse för varandra och bra samtal efteråt. + att vi bara hade en grym kväll. Det var så härligt att lyssna på din musik det kändes i hela kroppen redan i första låten. Så proffsig och grym föreställning och jag är imponerad ända ner i tårna över ditt mod. Att ställa sig helt själv på scenen och dessutom bjuda på sig själv så galet modigt! Det var också så härligt med igenkänningen, den där känslan av att man är knäpp nästan har nåt fel, att få känna att man inte är ensam. Jag skrattade sjukt mkt och jag grät  – vilken kväll. Har du släppt den låten som handlade om att vara easily bored nånstans? Skulle så gärna vilja lyssna på den igen. Du borde verkligen köra fler föreställningar, nu när jag vet hur sjukt grymt det var kommer jag säga till alla att gå dit. Har hunnit berätta för några vänner redan som ba wow det vill man ju se. Och min kille sa att han supergärna hade velat ta med sin mamma som också är högkänslig. Tack tack tack helt enkelt!”
Källa: Brev från åskådare

”Ännu lite lättare att älska mig själv.
Fantastiska kvinna! Tusen tack för föreställningen i lördags. Så mycket skratt och igenkänning. Ännu lite lättare att älska mig själv.”
Källa: Meddelande via Instagram

”Fantastisk, rolig och imponerande!
Jag var på föreställningen den 3 februari och den gav många skratt och känslor. Sarah har en riktigt härlig humor och är musikalisk på många plan. Imponerande även att hon sköter allt själv. Föreställningen ger en ärlig och öppen insikt om känslighet, vare sig en definierar sig som känslig eller inte, med betoning på att vi alla är olika trots de många känslor vi känner igen oss i. Jag har fått en större förståelse för personer som är mer sensibelt begåvade än mig och kan rekommendera den helhjärtat! Lokalen var även trevlig, bra kontakt med publiken.”
Källa: Kommentar från denna sida, se nedan.

”Så spot on
Jag var och såg föreställningen igår. Fick tårar I ögonen inom 5 min efter att föreställningen börjat. Det var så spot on direkt liksom. Och du fångade uppmärksamheten om och om igen. Tack för att du lyfte min själ sådär en onsdagskväll.”
Källa: Öppen kommentar på Instagram

”En oförglömlig kväll
Fantastiskt bra var du! Tack, tack, tack för en oförglömlig kväll! Så fantastiskt att du lyckas sätta ord på det inte ens jag kan förklara om mig själv.
Källa: Öppen kommentar på Instagram

”Så viktig för alla människor
Wow! Såg din föreställning ikväll. Blev så imponerad av din förmåga att fånga publikens fokus med nyanser och dynamik i både utförande av föreställning men också med din utstrålning. Det var förlösande att få skratta åt igenkännandet, men även att få känna allvaret krypa in under skinnet på mig. Din föreställning är så viktig för alla människor – sensibelt begåvade eller ej.
Källa: Öppen kommentar på Instagram

”Som en feelgoodfilm i föreställningsformat
En fantastiskt fin och magisk pärla till föreställning.”
Källa: Rekommendation på Facebook

Publikens röster om För sensibelt begåvade:

Källa till alla kommentarer nedan: Publikkommentarer på dåvarande Ticnets hemsida från uppsättningen 2014 

Äntligen någon som vågar stå upp för de känsliga
Sarah Nilsson är brilliant i sin föreställning om hur det är att leva som känslig. Äntligen är det någon som står upp för oss känslostyrda människor, vi kanske verkar konstiga – men vi är normala! Hon delar med sig av egna erfarenheter och av sina rädslor på ett modigt och utelämnande sätt. Jag kände mig stundtals väldigt träffad i hennes texter. En modig och härlig show!”

”Egenartad personlig krogshow som berör
Multibegåvade Sarah Nilsson har gjort en lyckad hybridsångteater med mycket musik, allvar och humor. Inledande sången är lika vacker som hela hennes skönt vågade berättande om sina egna erfarenheter av paradoxen att både inte alls vara som alla andra och vara expert på att vara som alla andra. Med mycket närvaro och rörlighet fångar hon publiken och visar en högkänslig personlighets perspektiv på livet. Medryckande och tänkvärt!”

”Det här evenemanget var det bästa jag sett på många år
Just när man trodde att Stockholms teater- och komikscen bara består av vältajmade ytligheter i likhet med ”Ljust och fräscht” eller andra produktioner av kända komiker, snubblar man in på denna lilla ljusglimt. Intimt, igenkännande, roligt och underhållande. Två timmar av en öppenhjärtlig känslo-bergodalbana som påminner om en tidig Jonas Gardells bekännelser gick förvånansvärt snabbt. Tyvärr, tyvärr bara ett fåtal föreställningar kvar men vi får verkligen hoppas att den kommer upp för en bredare publik!”

”Tusen tomtebloss kärleksfullt utsjungen sanning ur hjärtat
Shiny! 
Det är sällsynt med människor som är så djupt, innerligt, helt och jublande sig själva, pratar, sjunger, skrattar, älskar, och berättar med hela hjärtat och kroppen om utmaningen att vara en passionerad, kännande och högst mottaglig människa, dygnet runt, 365 dagar om året – i en värld som till 80% eller mer inte lever i samma dimension eller ens anar att deras värld är en blek kopia. Man vill krama henne, älska henne, Kalle-och-Hobbe-rumla-runt med henne, se henne skina och frodas i det liv hon skildrar, fast efter att ha bytt ut det tråkiga persongallriet människor vi får förstå inte riktigt ser den bredd hon med varm självdistans presenterar, under två ljuvliga timmar en kulen vinterkväll, efter en god middag på Vurma. En rik och kärleksfull tête-à-tête med en kvinna som vandrat hela vägen från att låtsas vara en grå mus som alla andra, för att smälta in och accepteras i klena sammanhang, till att bli en utslagen blomma och ses för den dynamiska spännvidd mellan skört och jävlar-anamma i en intimt nära miljö där man är mer tillsammans med än på avstånd från material såväl som människa. Helt storartat. Det blir bättre, ju mer av den värld hon skildrar du redan förstår och känner till, men även de som inte engagerat nickade och skrattade med Cheshire-katt-leenden så stora att mungiporna gick ur led mest hela tiden hade kungligt roligt. Highly Sapoisexy Person. ^_^

”Perfekt balans mellan allvar och underhållning
En stand-up-lounge-performance-vaduvill 😉 lämnar en skön känsla av glädje och tillförsikt efter sig. Lyckliga ni som får en chans att se den. Borde ordineras som glädjepiller i varenda by i Sverige.”

”Strålande underhållning en vardagskväll som kändes som en lördagskväll
Mkt duktig, bjöd på sig själv hela showen igenom! Väldigt prisvärt! Skulle betalat nästan det dubbla för hennes proffsighet!”

Lärorikt underhållande och vackert
I en charmig lokal på Vurmas övervåning, med god mat på tallriken och gott vin i glaset sätter denna föreställning i två akter igång. Och vilken föreställning – ärligt, rakt på och ändå med glimten i ögat får vi följa hur högkänsligheten påverkar – på gott och ont. Texten i såväl manus som sånger följs åt på ett naturligt sätt och för mig är det både träffande, roligt och vackert. Rekommenderas varmt.”

En känsla av min verklighet
För sensibelt begåvade är en föreställning direkt ur verkliga livet där alla känslor kommer upp i dagen på ett sätt som man känner igen sig i. Med humor, sensualitet och mycket musik kan alla hitta igen sig i de scener Sarah Nilsson visar upp och berättar om ackompanjerat av sin egen musik. Föreställningen rekommenderas varmt, köp biljetter nu för att inte missa en kväll du mår gott i!”

Aldrig har jag varit så stolt över att vara känslig
Sarah vägleder dig igenom en både specifik och ospecifik vardag om hur det kan vara när man är både stark och svag – inåt och utåt. Hon gör det med scennärvaro, lugn och styrka på två dansande ben. Om du är en sådan person som ofta får höra: Känn inte efter så mycket så skall du GENAST köpa en biljett till denna föreställning. Varför? För du behöver aldrig mer tvivla på dig själv och dina intuitiva tankar och känslor. För att du inte är ensam! Men oroa dig inte! Du behöver varken vara Sensibel eller Begåvad för att uppskatta detta. Det räcker med att du är människa!”

”Once in a lifetime event
Kliver ut på Birger Jarlsgatan och vinden rycker tag i mitt nyuppfällda paraply med följden av att iskallt regn piskar mitt ansikte. För två timmar sedan hade jag blivit sur och muttrat över detta hemska aprilväder som närmast kunde liknas vid en trist kall och mörk novemberkväll med ljusår till ljus och värme. Istället känner jag nu att jag drar in den friska luften, som alltid kommer vid denna väderlek, djupt ner i mina lungor och småler lite åt vädrets makter o tänker att det nog minsann blivit dags att införskaffa ett nytt paraply. Anledningen till denna positiva sinnesstämning kan helt och fullt tillskrivas en fantastiskt begåvad kvinna vid namn Sarah Nilsson. Jag har nämligen tillbringat två timmar på Sarahs föreställning ”För sensibelt begåvade” på restaurang Vurma. En föreställning helt olik allt annat jag tidigare upplevt. Sarah har med helt nytt grepp lyckats fånga och beskriva både verbalt och fysiskt genom mimik, tal, sång, musik och joda lite dans fanns också med; hur vardagen kan upplevas för oss som är sensibelt begåvade eller extra mottagliga som hon själv föredrar att kalla det. Har svårt att fatta mig kort när jag formligen blivit överöst av alla dessa härliga intryck för alla sinnen så jag väljer att skriva några beskrivande ord på varandra i följd: Igenkänning, leenden, vemod, frustration, glädje, förvirring, varmt, utlämnande, humoristiskt, nära, distans, ekivokt, gulligt, fräckt, vackert, tillspetsat, vardagsnära, drömmar, här och nu, kärlek och fullkomligt… Underbart! Splittrat kanske någon tänker? Tvärtom! En röd tråd kan skönjas genom hela föreställningen och som publik känner jag mig, alla fantastiska och tvära kast till trots, fullkomligt trygg i Sarahs sätt att öppet bjudas in i denna värld av omtumlande intryck. Sarah agerar och rör sig i hela lokalen, vilket förstärker den nära känslan och autencitet intensifieras. Så är du en person som är hsp, bekant med någon som är hsp eller vill du helt enkelt bara svepas med av en härlig och fantastisk stund med många olika intryck och uttryck och ännu inte har besökt och upplevt ”För sensibelt begåvade”? Tveka inte! Gå och se den! Enda negativa jag kan komma på är att jag glömde köpa hennes skiva med musik från föreställningen i pausen…”

En fantastisk och härlig föreställning se den
En fantastiskt härlig föreställning! Charmigt, ärligt, roligt och musikaliskt. En enmansföreställning i en mysig miljö på Vurma Birger Jarl, av den begåvade Sarah Nilsson. Kan varmt rekommendera att gå och se denna föreställning.”

En stjärna som lyser upp Stockholm
För sensibelt begåvade är en härlig blandning av humor, allvar, igenkänningsfaktor, musik och sårbarhet. Sarah Nilsson är underbar! Hon blottar sig själv och med hennes vackra röst bjuder hon på fantastiska låtar med kluriga sångtexter. Ett måste att se! Hoppas bara att hon sätter upp fler föreställningar, och väljer att turnera land och rike runt!”

”För sensibelt beågvade, en makalös föreställning
För sensibelt begåvade, är en makalös föreställning där Sarah Nilssons totala öppenhet och fantastiska låtar framförs med dramatik, känslighet och fullkomlig närvaro. Föreställningen spelas i Vurmas gemytliga lokal där du serveras god mat och dryck både innan själva föreställningen samt i pausen.”

”Inspirerande
En intensiv, humoristisk, innerlig och omtumlande föreställning om lyckan och turen att få vara SENSIBELT BEGÅVAD! Med stor närvaro, en uttrycksfull sångkonst och välformulerade tankar bjöd Sarah Nilsson på tisdagskvällen på en resa mellan konstnärliga ytterligheter och förde därmed sin publik längs känslighetens/mottaglighetens ibland svårtydda vägar. Den som missar den sista föreställningen nästa tisdag är bara att beklaga!

En sensibelt begåvad medsyster.”

”Amazing
Vilken otroligt begåvad kvinna! Roligt, pinsamt och igenkännande hahaha.”

”Underbart gripande riktig feel-good föreställning
Sarah Nilsson är en underbar känslig, humoristisk underhållare med en fantastisk sångröst. Passa på att se den innan den slutar. Jag hoppas och tror att vi kommer få höra mer från Sarah Nilsson.”

2 reaktioner på ”Publikens röster

  1. Fantastisk, rolig och imponerande! Jag var på föreställningen den 3 februari och den gav många skratt och känslor. Sara har en riktigt härlig humor och är musikalisk på många plan. Imponerande även att hon sköter allt själv.
    Föreställningen ger en ärlig och öppen insikt om känslighet, vare sig en definierar sig som känslig eller inte, med betoning på att vi alla är olika trots de många känslor vi känner igen oss i. Jag har fått en större förståelse för personer som är mer sensibelt begåvade än mig och kan rekommendera den helhjärtat! Lokalen var även trevlig, bra kontakt med publiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s