Rapport från paradiset

Foto: Sarah NilssonJag har hamnat i paradiset. Jo det är sant. Igår träffade jag till och med en orm.

I vintras bröt jag många löften till mig själv. Skrattade ironiskt genom tårarna nästan varje kväll inför premiären av För sensibelt begåvade som gav mig sådana panikkänslor. ‘Stå här och prata om att ta hand om sig och lyssna på sin kropp när du själv inte gör’t det minsta’ tänkte jag då förtvivlat.

Det må så vara att vi ska ta hand om oss, vi känsliga. Men vi mår också bra av att ibland utmana oss själva så att våra rädslor inte blir våra bojor. Ibland är det absolut nödvändigt – om vi ska utvecklas. 

Foto: Sarah Nilsson

Det var det jag gjorde ser jag nu i efterhand. Efteråt försöker jag nu ändå kompensera mina brutna löften om ett lugnare liv och mer privatliv i vintras med en sommar fylld av ovanligt mycket vila och roligheter.

Juni är en väldigt bra tid att resa. 1000 kronor för en flygstol senare ligger jag nu på ett hotellrum med de vackraste utsikten jag någonsin sett över Skopelos stad på ön med samma namn.Här är vattnet det blåaste jag någonsin sett. Ön är både grön och skön. Här är folket vänligt för de ser faktiskt fram emot turisterna. De kommer ju i lagom mängd och de flesta är grekerna själva. Maten är galet god och det är plättlätt att vara vegetarian trots att de också har ett helt torg med gyros och souvlaki för den som mår bra av det.

Foto: Sarah Nilsson

Det är lugnt, skönt med galet god mat och en natur som bara väntar runt hörnet.

Syrsor, måsar, katter, citronfjärilar är just nu mina vänner, förutom den där ormen då. Och så mötte jag också hundvalpen som tultade ut mitt i gatan för att hälsa och som snabbt kröp upp och rullade ihop sig i min famn så fort jag kom närmare för att stoppa den från att bli överkörd.

Foto: Sarah Nilsson

Här kör vackra grekiska män omkring sina farmödrar på vespor. Här säljer butikerna som riktar sig mot öborna bara en enda klänning av varje sort – för kvinnorna på ön vill vara säkra på att vara ensamma i sin ståt. Här leker barnen lekar på gatorna. Här är taxichauffören snäll och skjutsar fröken utan pengar till bankomaten. Här prioriterar hotellet ensamresenären och låter henne välja det vackraste rummet.

Just idag är det lite trubbel i paradiset. Lite storm. Men vad gör väl det? Här kan jag bara vara. Kommer njuta intensivt i fem dagar till. 

För den här gången.

Foto: Sarah Nilsson

Jo det är jag som tagit bilderna. Nej det är inte vykort. Det är på riktigt. Är ni precis som jag galna i allt vackert – vilket jag gissar – finns mängder av estetisk Greklandsporr på mitt instagram under alias voxsarah. Vill du resa till Skopelos? Boka din biljett med Airtours, fortfarande billigt i sista minuten gissar jag! Men om du som jag kommer vilja surfa utomlands och har lösenord med åäö, ändra nu, sjukt klurigt att skriva detta inlägg med grekiskt tangentbord men jag gjord’et!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s