Nattrecept för kvinnor som älskar sina män

Bild: Malin Sverige

Bild: Malin Sverige

Kvällens inlägg är en både varm, tröstande och humoristisk text om den för mig sinnligaste av sinnliga upplevelser. Den innehåller både berättelser om en annan kultur och charmiga råd kanske att våga prova sig på? Malin Sverige, min fantastiska resande sagoberättar- och målarvän är i Senegal och förhöjer livet för alla sina vänner på Facebook med sina dagliga reserapporter. Idag kom denna text som jag tänkte ni kanske skulle få glädje av att få läsa. Om inte annat, för att som jag, längta. Mycket nöje.

Senegal day 8/ Nattrecept för kvinnor som älskar sina män. /
På verandan med min sångfröken. Ado Foune Cissokho bär över tusentals legender i sitt hjärta. Hennes famn är stor. Rösten vibrerar. Igår låg vi hela eftmiddagen i hennes kammare på den stora dubbelsängen. Talade om kärlekar. De som vågar och de som försvinner. Om mannen som aldrig kommer glömma. Hur skulle han? Om friden som infinner sig när man minst anar. Om valen. De stora. Om att lämnas eller satsa.

Hon berättade om livet i fordom. Om de magiska ritualerna o vi sjöng. Tyst, tyst i mörkret. Jag hade grubbel och hon svarade med sagor. Sen strök hon mig över pannan och sa everythings gonna be alright. A person can not stay low forever. One day everything will be perfect …

Så sjöng vi lite till. Å lite till. Å sen var alla mina utrymmen fulla av ro o rökelse, hopp o livsmod.

Choray, är rökelsen du tänder om du är gift för att göra din make lycklig, berättar hon. Det doftar underbart. Som allt här.

Bra med förtrollande doft, säger hon o skrattar, så han stannar hemma, trivs o inte lurar henne! Och det finns en annan rökelse som heter ” njafalatede” som betyder typ ”Ned i sängen med dig honey”. Sen finns det ” bonbongoodie” som är ”nattens sötsak”. Ado skrattar. Det finns många namn för nätternas glädje.

Men viktigt är midjebältet av pärlor. Binbins… Vissa lyser på natten och gör älskaren lycklig. Viktigt så han hittar dig i mörkret.

Min fotografvän Lars kommer ut med stora öron. Nu skrattar hon o ska ta med honom till marknaden i eftermiddag så han kan köpa lyspärlebälte till sin flickvän hemma.

– Du kan även klä dig i de stora pärlebältet, Malin… De bär du när du vill ha långt förspel. ”Tjass tjass tjass” det låter när du rör dig i rummet o din man blir galen av att vänta på sin underbara natt.

Då får du be honom räkna pärlorna… ”Because the ladys need more time, Malin”. Och din man kommer säga ” oh no…. Do I have to.. And yes he has to. he will coundt very fast, but you will say, take your time darling”

Ados kammare är mitt älsklingsrum. Vi sjunger o pratar i timmar. Delar och jämför. Hittar ord och liknelser. Hon delar sina hemliga knep och jag frågar vad jag får berätta för er.

Ado säger att jag kan nog ge lite knep till er Svenskar. ” Facebook will explode today”! Wohhoo – ni måste laga kyckling med ingefära och svartpeppar med vitlök. Stoppa in i ungnen och se till att din ingefärajuice är redo med citron och honung. Pressa ingefäran, sila den. Pressa o lägg i kallt vatten. Bär dina sexigaste kläder. Mata varandra. Gläd varandra med het ginger i kyckling. Se till att du doftar underbart.

Och efter denna underbara måltid så måste du se till att ingefäradrycken är redo. Bjud honom drycken. Drick själv. Och natten blir er bästa… Och du behåller din man för alltid.

Och han, han behåller dig Malin. Hälsa honom det från griot Ado. Mina råd säger hon kommer hålla många äktenskap säkra.Hm.. Har inget egen make ännu. Satan. Men ginger kan jag nog fixa. ”Får jag det?” ” Absolutly, Malin, make the ginger and go and get him and he can not ever leave you!”
I april kommer Ado till mig. Då blir det workshops på Dalkulla Ängalänga o alla kommer veta det mesta om livets magi.
Malin med sin vän och sånglärare Ado.

Malin Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s