Förgät mig ej

Foto: Sarah Nilsson

Igår ramlade jag in i en gammal förälskelse som jag nästan glömt av. Eller alltså, han är inte så gammal, rätt många år yngre faktiskt. Jag syftar helt enkelt på en äldre historia. Som jag alltså nästan glömt – tills vi då sågs igår.

Märkligt, eftersom det som gjorde att vi bröt faktiskt till och med fick mig att skriva en sång. En av mina allra mest omtyckta. Men jag har nästan glömt att det var han som gjorde att jag skrev sången. Till slut har den liksom börjat stå för sig själv och fått ett eget liv.

Men nu sågs vi alltså igen och då kom ju hela minnet tillbaka.

Det var faktiskt lite skönt att ramla in i den här, trots allt, rätt stilige mannen och bara lite förundrat tänka ”Ja, just det!” och sen inte så väldigt mycket mer. Tänka, att det stämmer verkligen det där med ”att tiden läker alla sår” och att ”its just emotions”. Så känns det ju liksom aldrig då.

Annars är jag den mest nostalgiska person som jag vet. Gissar jag – det är ju liksom svårt att göra en adekvat värdering av om det stämmer när man inte kan titta in i andras huven. Men jag minns verkligen många detaljer. Definitivt minns jag varje man som jag kysst och mer än så. Med all säkerhet minns jag varenda en som berört mitt hjärta.

Jag tänker nog rätt ofta på dessa personer som korsat min väg och sen försvunnit. Vad de har betytt för utvecklingen av mig som person. Ofta har de betytt rätt mycket faktiskt. De har inspirerat mig, motiverat mig och fått min hjärna att prova nya banor.

Har för mig att det är Alanis Morisette som skrivit en sång om vad varje pojkvän gett henne. Så tänker jag ofta. Om jag inte träffat den personen då hade jag aldrig lärt mig det där. Om jag inte blivit kär i honom hade jag aldrig introducerats till det där. Om han inte kommit i min väg hade jag aldrig vågat det där.

Varje person har en betydelse direkt eller indirekt och det är jag alltid så evigt tacksam för.

En del personer ur det förflutna är det hur lätt som helst att visa den tacksamheten för. Själv har jag kvar de flesta av mina ex som vänner eller i alla fall bekanta. Jag gillar inte totala adjön. (Separationsångest ni vet, ni som sett föreställningen.) Men ibland är det tyvärr nödvändigt att bryta helt. Och en del personer går det inte så lätt att prata känslor med även om man inte är direkt osams.

Men minnet finns ändå alltid kvar i mig även när det inte går att dela.

Ibland funderar jag på vad andra minns om mig. Om jag påverkade dom? Vad som inte kunde sägas och som kanske skulle ha sagts. Av både gott och ont.

Nu lurade sig nästan en liten tår upp i ögonvrån när jag tänkte och skrev det senaste.

Nånstans vill jag bara påminna om alla dessa möten. Vilken betydelse de kan ha även när de inte slutar som vi kanske tänkte oss. Ibland är det tvärtom – det var väldigt emotionellt då, men vi upptäcker att det trots allt inte var så mycket substans i det hela som vi då trodde.

Oavsett. Vi möts vi människor och jag tror allt har någon slags betydelse.

I det här fallet lever ju en vacker sång vidare trots att upphovet till den nästan glömts bort.

Så här är det: Jag glömmer inte dig.

Så förgät heller inte mig.

Appropå att inte glömma: Jag vet att jag skrivit lite mindre här ett tag nu. Ni vet, de här månaderna från oktober till april var ju så galet intensiva så lite paus behövde jag ge mig, förutom det faktum att lungorna tog all fokus. Men så klart tänker jag fortsätta skriva här. Och jag kan avslöja att vi diskuterar just nu fortsättningen av uppsättningar av För sensibelt begåvade. På allmän begäran verkar det faktiskt som om vi fortsätter på självaste vurma redan i höst..  Har ni tankar om det får ni gärna skriva in rad till mig. Uppdatering följer!

2 reaktioner på ”Förgät mig ej

    • Bästa Jessma!

      Vill också ut i andra lokaler! Jag lovar! Det är bara ett rätt rejält jobb att omarbeta en så fysisk föreställning – den är väldigt mycket skapat för och i just den lokalen – därför kommer jag börja med det som är först skapat – men lovar att återkomma när fler lokaler kommer! Har dig i åtanke!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s