Personer som inte vill säga vad som är fel

Jag tycker ni är superkluriga. Så är det. Det är erfarenheter från såna som ni som får mig att bara vilja umgås med barn och djur för all framtid. I evighet. Amen.

Ni som hellre försvinner än säger vad som är fel. Ni som lever med ert pokerface och på nåt sätt förväntar er att andra är tankeläsare. Ni som bara sluter upp som en mussla och envisas med att ”allt är bara bra”. Ni som har så föga tilltro till er omgivning att ni inte ens tror det är lönt att säga vad som är fel.

Nej, jag pratar inte om er som är tysta av naturen. Många tystlåtna personer som jag mött vet ändå precis när det är värt att öppna munnen.

Talar nog snarare om er som har svårt att säga och prata om sånt som är besvärligt. ”Jaha, duh”, tänker du nu. ”Då kan du väl fatta att man håller tyst.”

Ja, det kan jag fatta.

Och inte.

För när du håller tyst så ger du verkligen inte omgivningen någon som helst chans att ändra på det som är fel. Om du inte säger nåt finns det nämligen verkligen ingen chans alls att denna andra fattar hur den kan göra situationen bättre.

Men du kanske förlitar dig på slumpen? Vad vet jag?

Konstigt, konstigt att jag ändå blivit så förtjust i så många av det här slaget. Så nåt bra måste det ju vara med er. Nåt som ni vet som inte jag gör.

Men tänk om ni då kunde ha öppnat munnen ibland bara lite mer och förklarat. Så jag slapp gissa.

För jag känner ju ändå alltid på mig saker. Ändå.

Kan hon aldrig bestämma sig? Igår skrev hon om folk som pratar för mycket och idag om folk som pratar för lite. Ja-aa – så är det – allt i livet är balans. Och själv är hon perfekt. Så klart inte. Är både och jag med och bjussar på en hel del av det och hoppas fler ska känna igen sig i föreställningen För sensibelt begåvade. Biljetter till den charmigaste föreställningen i stada hittar du på Ticnet. Kom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s