Dags för lägeskontroll

Dags

Jo, det är nu det är dags. Nu när du förmodligen har som minst lust att börja göra förnuftiga, smarta saker. Men det är precis nu det då är dags att börja mota Olle (en del kallar honom höstdepp) i grind.

Med åren har min självbevarelsedrift ökat. Mest i positiv bemärkelse. För jag var ärligt talat inte särskilt varsam om mig själv som yngre. Jag hade tyngre perioder, deppiga vintrar och svårare händelser och på nåt sätt tänkte jag alltid. Ja, så är är det ju.

Så tänker jag inte längre. För jag är urless på att må dåligt. Har gjort det för mycket i livet. Och när man börjar må bättre då vill man ju fortsätta göra det.

Nu när hösten börjar rugga till sig ordentligt är det dags för lägeskontroll. Det är nu de här dåliga vanorna börjar sätta sig. Som alltid. För mig med. Många av dessa är vanor som faktiskt bara dämpar smärta för stunden, som inte gör din morgondag bättre och ibland till och med sämre. Så vill vi ju inte ha det. Inte jag i alla fall.

Om du som jag märker att du börjat bo in dig i soffan framför tv:n mest varje kväll, knappt får något dagsljus, ökat kolhydraterna i din kost utan att öka träningen – ja då är det faktiskt inte så himla konstigt om du just nu inte mår tipp-topp vare sig du är högkänslig eller ej.

Då kan det vara bra att göra lägeskontroll.

För egen del visste jag det var dags. Jag har föreställningsperiod (lika med nervöst nästan för jämnan), det har börjat bli mörkt (påverkar mitt humör något enormt), det är kallt (fryser lätt) och de gamla vanorna kommer som ett brev på posten.

”Bara idag.” ”För att jag kämpar på så bra.” ”Ibland måste man mysa”. Inte klokt så många vettiga förklaringar jag har till mitt beteende i stunden. Det låter ju inte så farligt, tycker säkert nån.

Men det blir faktiskt inte något kul i längden om hela det mörka halvåret ska gå i halvfart.

Så varför inte göra en liten checklist?

Så här ser min lista ut just nu:

STOLT ÖVER
Himla bra relationer med vänner och familj
Lyckats sälja ut mina föreställningar
Genomför dom med all nervositet och allt hårt arbete det innebär utöver glädjen

JUSTERA
Öka regelbundenheten med bokföringen så den inte blir för tung i doser
Öka fokusen må egen matlagning
Lägga mig innan 22-23 oftare

FÅ MER AV
Egenträning; yoga, annan dans och styrka – för jag mår bra och behöver det som motvikt
Mat med Omega 3; lax och chiafrön, gladmat helt enkelt
Dagsljus – lunchpromenader!
Stickning och virkning när jag väl ser på film
Hemmaspa, pyssla om mig själv MINST lika mycket som på sommaren
Upplevelser av ovanliga slag som knuffar till vardagen på ett roligt sätt
Människor med jävlaranamma som får mig att skratta
Kramar

MINSKA
Tröstätande
Tillfällen med alkohol till typ.. få.. jag blir ju så jäkla trött efteråt av bara ett par glas!
Serietittande

Bara för att öka medvetenheten. Öppna ögonen för vad jag faktiskt gör och inte gör. Sluta inbilla mig själv att hur jag just nu mår bara är något som bara ÄR. Sluta skjuta upp det till imorgon eller nästa månad. Jag har nämligen väldigt stor möjlighet att påverka.

Varma goa höstkramar från en Sarah som just tog sig själv i nackskinnet.

Det är inte klokt. De två kommande föreställningarna av För sensibelt begåvade är redan slutsålda. Och den sista har bara enstaka biljetter kvar. Boka dom här på Ticnet. Förresten. Jag vore så varmt tacksam om du som har sett föreställningen ville gå in och skriva något om  din upplevelse på Ticnet. Gör så gärna det! Betyder enormt mycket för en enmansföretagare med små resurser. Och ni som märker att ni inte har möjlighet denna omgång men gärna vill se den – skriv till mig så vet jag något om intresset som finns!

2 reaktioner på ”Dags för lägeskontroll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s