När livet är en stubbåker

2096487_de6b3859

Efter en lång tid av träda är det dags att återigen bringa nytt liv i livet.

För ett tag sedan stod åkern i full blom, resultatet av ett enormt arbete genomfört med stor framförhållning. När skörden var insamlad var det dags att vila. Men nu är det tid igen att så fröna för nya tider.

Alla delar av processen är lika viktiga. Men visst är det lättare att minnas det fantastiska resultatet och vilja förbli i det ögonblicket för evigt. Fast njutningen till stor del kom av allt du faktiskt investerade dessförinnan.

Stubbåkern kan va förjävlig att ta sig an. Vass och hård på samma gång. Och var sjutton ska man börja? Vad vill man ens så? Tänk om näringen i jorden inte ens räcker? Vad är det för mening med alltihopa?

Men det är bara att hugga i. Börja med att plöja bort de hårda gamla resterna. Djupt ner i jorden måste man ner. Vända på allt så att det gamla också kan få bli jord. Först därefter kan man ens fundera på att börja så på nytt.

I mitt liv växer en helt fantastiskt gröda. Han spirar som inget annat förr. Blomstrar som intet jag tidigare gett upphov till. Som jag vattnar honom. Skyddar honom från för mycket sol. Gödslar honom med kärlek.

Men runtkring honom är det en ren stubbåker som också behöver få liv. Just för den där spirande, fantastiska grödans skull. Allt lever ju tillsammans.

Men det är en utmaning att föreställa sig det som komma skall. En kamp att harva med att ta tag i allt det gamla som just nu är så långt som det kan vara från att blomstra igen.

Men enda sättet att få det att göra det igen är att påbörja arbetet. Fastän trädan fortfarande håller sina lovar fast omkring din kropp. Fastän, den energi som finns nästan bara räcker till den där spirande grödan.

Det som blir över till att ta itu med stubbåkern runtomkring är inte mycket. Men det måste räcka.

När livet är en stubbåker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s