Att vandra vidare med hjärtat lätt

GåNär man har temperament måste man vara bra på att säga förlåt.

Många säger till mig att jag ursäktar mig för mycket. Det må vara hänt. En dålig ovana som har sina orsaker. Särskilt när jag ursäktar mig för något jag egentligen inte behöver be om ursäkt för, eller egentligen knappt menar.

Men generellt kan jag ändå tycka att många människor gott kunde be om ursäkt mer.

Hur farligt är det? Att säga: Du, jag trampade i klaveret?

Jag är stolt över att våga säga ifrån. Att kunna säga stopp. Att när det behövs kunna säga hej, hörni lyssna!

Men jag är verkligt, verkligt ledsen över dom gångerna jag sårat människor bara på grund av alla dom här känslorna som rinner över. Det är lite grand därför jag blivit bra på förlåt. Lite över-bra, då nästan. Fast ett förlåt kan ju aldrig ta bort det som hände.

Men man kan gå med öppna ögon i det som hände. Se det, erkänna det. I stället för att bygga upp något falskt alibi som rättfärdigar det rövhål man va.

Så gör en del. Men så vill bara inte jag va.

Ibland är det man själv som blir sårad. Blir riktigt sårad. Då är det lätt att tänka att jag ska hämnas hela världen. Som en kille jag kände som minsann framöver inte skulle behandla kvinnor juste mer på grund av hon som mosade hans hjärta. Tji fick hon. Inte.

Har lovat mig själv att oavsett hur sårad jag blir kommer en människa som behandlar mig illa inte få mig att bli likadan. Att låta den personen definiera allt som kommer efter. Det vore i sanning att ha blivit besegrad.

Jag tror på bra adjö, när det går. Att titta på det man trots allt hade och som var värdefullt med kärlek. För bara för att det blev fel var ju inte allt fel. Ett sånt brev fick jag idag. Tack M. Det värmde. Stort.

Om inte annat så befriar det. Ger sann frihet och ingen ånger. Allt är sagt. Måhända smärtsamt. Men i respekt.

”Jag önskar dig allt gott.” Ord som gör hjärtat lätt.

Nu går vi vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s