Bra ljud för er ljudkänsliga

När man gör en föreställning om högkänslighet så känns det ju i sanning som att man även ska försöka tänka på sinnesintrycken för er som kommer och tittar. Inte för att vi högkänsliga när det gäller ljudet hela tiden måste ha harpor och änglasång. Men rundgång och skarp diskant vill man ju gärna kunna undvika så bra det nu går.

Jag ska vara ärlig. Det är inte alltid så lätt som man tror. Och detta är ju en föreställning jag reglerar helt själv. Därför är förberedelserna helt avgörande.

Redan förr-förra lördagen hade jag ett första ljudcheck med min älskade bror. Då märkte vi att myggan, den lilla mikrofonen jag har tänkt använda, rundade som det heter. Alltså skapar ett vansinnigt otrevligt ljud som man inte behöver vara det minsta känslig för att vilja undvika. Detta gav mig smått panik när jag började överväga andra lösningar.

Sicken service

Så jag gick tillbaka till affären och berättade om mitt problem och blev inbjuden att komma in idag igen. Väl på plats finner jag inte bara min både trevliga och kunniga kontakt David på 4Sound, utan även Bose’s representant Johan i Sverige. Dessa två gossar gav mig en mindre ljudteknikerkurs, den bästa jag nånsin fått,  på nästan två hela timmar, när de visade hur jag ska arbeta för att få bort de känsliga frekvenserna.

Jag är inte dum. Det är så här riktigt bra säljteknik går till. Ja, nu är jag ett fan, så nöjd att jag till och med  bloggar om det. Men ändå! Jag hade ju faktiskt redan betalt. Det är så här service ska va.

Ännu känns det dock inte riktigt som jag vågar ropa hej. Inte förrän jag testat igen i lokalen. Jag är en försiktig general och en klassisk högkänslig ständigt beredd på kris. Men ändock, denna gest betydde allt för mig i läget jag är nu. Vänliga veckan – indeed!

Jag känner verkligen starkt med er som lider av hyperakusi. Själv är det något jag upplevt under mycket hög stress och det är en sann plåga för någon som lever för musik. I vardagen är jag känsligast för ljud i den meningen att de lätt stör min koncentration och jag blir lätt förskräckt av överraskande ljud. Men i mitt jobb som instruktör där jag själv väljer musiken kan jag absolut uppskatta hög volym och puls – en stund. Utanför har jag det dock helst tyst utom när jag själv musicerar. Arbeta eller sova till musik är verkligen ingen hit heller för just mig.

Om det är någon som vill komma på För sensibelt begåvade men som tvekar för att ni  vet med er att ni är extremt känsliga så ska ni veta att jag absolut inte tar illa upp om man vill ha hörselskydd som reserv. Jag om någon förstår. Det lär verkligen inte behövas – det handlar mestadels om ett intimt tilltal. Ändock så kan sånt vara mycket personligt – och det är ju därför jag anstränger mig för att i alla fall förbereda så bra jag kan.

Vill ni dela med mig om på vilket sätt ni är känsliga för ljud så är ni varmt välkomna att skriva så där härligt som ni ofta gör!

PS Nu börjar försäljningen av biljetter komma igång riktigt bra. Så har ni ett favoritdatum i sikte så är det bra att sikta in sig på sitt datum nu! Biljetterna hittar ni smidigt på Ticnet! DS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s