Låt dom inte tämja dig!

Foto: Malin SverigeFoto: Malin Sverige

Nej, låt dom inte. Banne mig!

När våren kommer vaknar livsandarna och vi kan äntligen ana de bullrande krafter som under det nordiska vinterhalvåret gott i ide. De spritter. De rycker. Det är livet. Och tänk, det är precis ditt, att göra vad du vill med.

Du vet väl att du är född som du är för att du behövs som du är? Jo så är det. Så klart. Naturen har ju med flit ordnat så att 20% av alla människor har en lägre tröskel för sinnesintryck för att bland annat ur ett rent funktionsmässigt perspektiv kunna förutse, varna och värna om resten av gruppen. Och 80 % är lite mindre lättpåverkade för att kunna slutföra just sin funktion. Detta är det rent praktiska och livet är ju så klart så mycket mer än praktik och funktion. Men ändock – vi är olika för att vi ska vara det.

Men konstigt nog är det ju ändå så att det är vi som är sådär mottagliga för omgivningens tankar om oss som lätt börjar krumbukta oss för att passa in. Fast det är precis det som vi inte ska. Visst, det är ingen som kommer att jubla när du kommer med dina iakttagelser och varningar. Är försiktig. Tar lång tid på dig med att ta beslut. Är omständig. Ställer detaljerade frågor. Kanske inte just då i alla fall. Herregud, det fattar man väl. Vi stör ju flödet liksom. Men de gångerna då det spelar roll och faktiskt hjälper, då kan det vara helt avgörande.

Resten av tiden då? Är du en sån som känner att du kan vara ”jobbig” i hela din utstrålning för vissa bara för att du är tydligt känslosam? Att du är för på. Eller sticker ut? Jamen strunta i dom då. Fokusera på dom andra. Det finns ju så många fler.

För tänk vad sorgligt att gå där igenom livet kuvad. Det är väl ingen idé! Blomstra, släpp energierna lös och bara var du, du, du med allt vad det innebär. Jo, jag tror nog att du går att ha i möblerade rum. Yep. Jag tror till och med att du är alldeles ypperlig i vilket rum som helst. För märkligt nog är det oftast de som bekymrar sig mest för hur folk uppfattar dom som borde bekymra sig minst. Enligt min erfarenhet.

Så ställ dig frågan. Vad är det i dig som du inte riktigt släpper fram. Och varför? Finns det en vildhäst där så är det klart att den ska få få flyga över slätterna. JA-MEN!

Släpp fångarna loss – det är VÅR!

Bilden är tagen av min fantastiska vän Malin Sverige – äventyrerskan, sagoberätterskan, konstnären och artisten – som just nu befinner sig på en av sina upptäckarresor, just nu i Rumänien. Våren har sannerligen även kommit dit. Biljetterna till För sensibelt begåvade fortsätter att sälja på! Skaffa din egen till en helt ovanligt charmig liten upplevelse för alla sinnen mitt på Vurmas charmiga övervåning. För sensibelt begåvade spelar en gång i veckan från den 14 mars till den 29 april. Ta din chans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s