Jag vill ha ett hus vid havet – tills dess städar jag min kära lya

Hus
I ett flertal texter om högkänsliga hittar jag kopplingen till naturen. Jag vill ju gärna göra mig lite rolig över den mediebild som görs av oss känsliga. Kan liksom inte låta bli när jag ser hur varje artikel illustreras av blåa himlar, flygande fåglar och regnbågar. Fast jag själv egentligen också är så himla guilty as charged.

Påståendet om naturens läkande effekt för alla människors välbefinnande har till och med styrkts i vetenskapliga studier. Och med högkänsliga är det ju lite så att vi mår bra av allt som alla mår bra av – i lite mer noggrann och regelbunden dos – enkelt uttryckt.

Jag är uppvuxen med en väldigt naturintresserad pappa som egentligen helst ville bli biolog. Varje sommar var vi i fjällen och varje helg tog han dessutom med oss ut i skogen till min systers stora glädje. Hon var en rar liten trädapa med gyllene lockar medan jag egentligen mest ville vara inne och rita. Jo, lite så var det. Jag har alltid varit pysslig och gillat att sitta med mina projekt. Men det tyckte inte mina föräldrar var så bra för mig i för stor omfattning. Därför var det så klart jag som nödvändigtvis skulle gå med i scouterna. Sjöscouterna i Färingsö Sjöscoutkår blev det. Om det inte hade varit för mina galet roliga vänner som jag fann där vet jag inte hur det skulle gått. Ingen ville ju paddla med mig för jag var svagast.

Men på något sätt smittade det av sig och idag älskar jag att tillbringa veckor i vårt ingenmansland på Öland eller var som helst där det är sol, vind, vatten, skog och ängar.

Drömmen är det där huset vid havet. Ja, jag vet, jag förfördes av Marie Fredrikssons låt tidigt.  ”Där jag kan höra alla måsarna och göra som jag vill.”

Men så är det inte – än. Jag bor i en älskad pyttig lägenhet på Söder i världens bästa hus med fantastiska grannar. Bästa alternativet just nu. Men jag har siktet inställt och njuter tills dess natur så mycket jag kan i livet som jag har nu.

Om du är högkänslig så är chansen stor att du redan nu är en sådan som uppskattar naturen mycket. Om inte, så prova långa, långa promenader i skog och mark. När jag var yngre tyckte jag det var tråkigt. Nu gör det mig stark.

Sen kan man ju alltid surfa natur. Dog nästan när jag ramlade på den här sidan på Facebook under namnet Earth Porn. Tack Lena.  Bara älskar det.

Allså, bästa tiden är nu, nu, nu. Det blir bara ljusare och ljusare. Jag njuter så in i. Hoppas ni gör det med!

Eufori!

Idag börjar jag räkna ned. FYRA skriker jag! Yep. På fredag är det PREMIÄR! HALLELUJA! Tänker just nu på vad en person ta till mig när jag fick stödet till föreställningen och jag stressat sa ”nu måste det här bli så himla bra”. Då sa han: ”Nej, men nu ska du ju bara passa på att ha så himla kul!”. Det ska jag. Det är så coolt detta! Faktiskt. Biljetter hittar ni här!  Hugg dom som är kvar! Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s