Premiär på För sensibelt begåvade!

Foto: AndersJ LarssonDet är premiär! Sola skiner! Det är fredag!

Jag vill önska er varmt välkomna till en kväll i känslighetens tecken. Det känns pirrigt och roligt och härligt att få dela och ge denna kväll till er!

Tack brukar de flesta ge efteråt. Men jag vill ge dom redan nu! Så att det säkert blir gjort!

En sak har jag insett. Jag må stå på scenen själv och visst har jag arbetat så gott som konstant med detta i sex månader. Men jag hade ALDRIG kunnat genomföra ett projekt av detta slag utan alla fantastiska människor som har visat sig runt omkring mig.

Låt oss börja med alla mess, meddelanden och uppmuntrande hejarop det senaste dygnet – och alltid. Tänk att ni kommer ihåg och hör av er och engagerar er. Det är ju helt fantastiskt ju! Betyder massor ska ni veta, tack allesamman!

Tack alla, alla ni som delar informationen och hjälper den nå fram till en publik som kan ha glädje av detta. Det är ovärderligt!

Tack vänner som sålt biljetter och som dristat sig till att bjuda in människor av så olika slag till en kväll om känslighet! Louise, du ska ha medalj med dina 30 sålda biljetter, det vet du (är köksslav till dig när du vill, det vet du.) Men hur skulle målet annars kunna uppfyllas, att lyfta känslighetens nödvändighet till folk av alla de slag?

Tack alla i min referensgrupp som reagerat på material och tankar. Allra störst tack där till Sara Kihlman som har gjort ett helt fantastiskt jobb med att reagera och få mig att tänka till både en, två, tre och fyra gånger minst. Tack till min bästa fotograf-Mia som kom på referensföreställningen och hade kloka tankar, förutom det stöd hon och hennes fantastiska Anders gjort. Tack alla som kom på referensföreställningen och genrepet och som därmed hjälpte mig att justera.

Tusen tack till hela min familj som stått för det mesta av den mentala supporten. Med samma gener i rullning så finns det förståelse för tänkeriet i det hela som underlättar. Lite extra tack till min bror som också hjälpt mig med ljudcheck. Även till min faster Ingela som hjälpt mig ringa pressen och allmänt gjort massa reklam! Och ännu mer tack där till min mamma – aka scenografen – som hjälpt mig komplettera vurmas redan suveräna självklara miljö med kloka detaljer, som fixat podium, sytt dockkläder och även inspekterat och haft åsikter om mina.

Så vill jag tacka min justa granne som hjälper mig bära pianot så mycket han kan. (Nej, det är ingen hit just nu med ett hus utan hiss.) Tack också till yngre grannen som sätter upp affischer! Jag vill sen tusen gånger tacka Ilona som är min publikvärdinna – och världens bästa därtill. Så tryggt att ha dig vid min sida.

Jag vill tacka Jonas Nerbe, för lite tips och goda kontakter. Du om någon vet!

Johanne Hildebrandt vill jag tacka massor för att hon alltid tror på mig, ger raka råd som verkligen hjälper mig att utvecklas. Ser till att jag utvecklas! Du är min goda fe.

Jag vill tacka Robert Qwarforth som med de galet enkla medel jag utgår från i föreställningen gjort fantastiska produktioner av tre av mina sånger och dessutom inspirerat mig att tänka i nya banor i stort som smått.

Så vill jag tacka Else Marie Bruhner, ordförande för Sveriges Förening för Högkänsliga som gett mig mig goda insikter och möjligheten till referenspublik till föreställningen och glädjen att få framföra mina tankar på föreningens årsmöte.

Tusen tack till David på 4 Sound utan vilken ljudet inte kunde bli så bra som det faktiskt ändå är. En sån sak man lätt tar för givet men som har krävt sin insats. Tusen tack där även till Johan från Bose som har visat en yrkesskicklighet och en serviceanda långt över vad som kan förväntas. Utan er vet jag inte vad jag hade gjort.

Tack till bästa, bästa Sissi Thorsell som med kort varsel och bebis på armen utbildat mig så gott det går på några timmar i dockspelets ädla konst.

Så tusen tack till min älskade vän Rikke som diskuterat rörelsens nödvändighet och bollat koreografi över Skype. Massa, massa tack till bästa Jan-Erik som har utbytt tankar och filosofier om allt från manus till scenspråk och därigenom som alltid påverkat materialet.

Särskilt vill jag denna tacka mitt regiöga Tove Hellkvist som har gjort arbetet så fantastiskt roligt och hjälpt mig få ihop en föreställning av det ovanligare slaget. Ditt öga är knivskarpt och dina idéer okonventionella, roliga och kloka på samma gång. Det här var bara början!

Så vill jag stort tacka Neta på vurma som i miljoner små gester underlättat arbetet på ett sätt som får mig att känna enorm värme. Ät och drick på vurma, min kära publik, så tackar vi bäst Neta!

Självklart vill jag också tacka Kulturbryggan stort vars stöd gjorde det möjligt att att undersöka detta ämne närmare och föreställningsformen. Stockholms stad vill jag också tacka vars stöd gjorde att jag kunde få synas på Kulturtavlor staden runt och därigenom nå ut till en än större publik.

Sist, ett stort jäkla dundertack till mig själv!

Har jag nu glömt någon så vill jag att du ska veta att då är det bara för att jag är virrig och det är premiär. Allt det du gjort värderar jag och jag är så tacksam för såna människor i världen!

Ok. Nu ska jag göra mig lite fin tänkte jag.

Om det är lite tyst nu några dagar beror det på att sen tänker jag dra ur proppen något. Ikväll är det ju dessutom fest! Vill ni komma förbi – fast ni inte var på föreställningen – men GÖR det!! Jag har besök av min bästa vän från Danmark, min bästa vän från Skåne och massa härliga som jag så sällan ser och som valt att dela detta med resten av publiken. Så jag kommer passa på att stretcha njutningsnerven ikväll.

All kärlek och nu kör vi!

Du som ser det här för första gången måste undra vad för vansinnigt stor produktion detta är. Det är det inte. Den är snarare otroligt enkel, underfundig, varm och viktig. Men även en sådan kräver många, många små moment. Kom och upplev du också, en kväll i känslighetens tecken. Biljetter hittar du på Ticnet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s