Dom kallar oss orkidébarn

”På något sätt är du som en orkidé. Du klarar de svåraste omständigheter och till och med direkt fattig jord men skall du blomstra så sker det i omständigheter som du själv väljer.”

Så skrev min pappa till mig i ett sms i april i år utan att veta någonting alls varken om högkänslighet eller dess beteckningar. Ja dom kallar oss så.

Även en av mina allra närmsta vänner Anna har ovetandes alltid kallat mig orkidé. Hon har om mig sagt – ”du är en orkidé som kräver en annan orkidé.” Alla skulle ha en Anna i sina liv. Också!

I den här artikeln i Svenska Dagbladet om begreppet orkidébarn tycker jag själv att det allt för lite lyfts fram vilka överlevare vi är. För vi även om vi reagerar och behöver återhämtning – så klarar vi det och återhämtar oss just. En äldre sångpedagog sa en gång om mig: ”Du är som en sån där docka med fjäder som alltid poppar upp igen.”

Den 9:e oktober 2018 är det premiär på För sensibelt begåvade 2.0 på Ö2 på Östgötagatan 2. Föreställningen spelas även den 16:e, 23:e och 30:e oktober. Här köper du biljetter! Bjud gärna in dina vänner via För sensibelt begåvade 2.0’s Facebookevenemang. Välkomna!

Orkidébarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s