Så det blir skönt att lyssna på

Foto: Lisa Lindkvist
Foto: Lisa Lindkvist

Det är mycket tekniskt-praktiskt i ett sånt här projekt. Just nu är det mycket ljud i mitt huvud  (och då pratar jag inte bara om min egen inre eviga monolog). Så är det ju när man både är upphovsman och producent.

Var häromdagen och hälsade på grabbarna på 4 Sound. Det skulle kunna vara så att jag är rätt måttligt populär där ibland vissa mindre ambitiösa själar skulle jag kunna tänka. För jag frågar ju tills jag förstår. Denna dag hittade jag dock ännu ett guldkorn bland personalen, David, som gärna satte sig in i vad jag behöver lösa och förklarade med stor pedagogik och entusiasm. Tack David. Jag gillar dig!

Har länge funderat på om det skulle vara värt för mig att investera i ett live-system från Bose. Det är ett galet smart ljudsystem. En enda hög pelare med ljud som transporteras på ett sätt så att volymen blir nära nog lika hög oavsett var man i rummet befinner sig nära nog. Särskilt bra sägs det vara för just musik av akustisk touch. Det gillar man ju när man vill sjunga så där mjukt och nära. Också.

Sen bara en sån sak att man slipper tänka på att ordna med medhörning. Medhörning innebär att jag som musiker får en chans att höra vad som faktiskt går ut i högtalarna så att jag kan relatera till vad jag sjunger och spelar på ett realistiskt sätt. I vanliga fall är ju oftast högtalarna framför mig, annars, för om micken befinner sig framför, blir det rundgång. Men med detta system som sträcker sig runt om i rummet får jag höra samma sak som publiken. Ovärderligt i en föreställning som utspelar sig i hela rummet.

Men smakar det så kostar det. Det är inte något jag budgeterat och vet om jag kan skrapa ihop till, för men med tanke på att det ger mig möjlighet att sätta upp föreställningen med likvärdigt resultat in nästan vilken lokal som helst så funderar jag nu på det. Starkt.

Sen detta med mickar. Som musikalartist har man ofta myggor, men för att reglera volymen ska man då helst ha en ljudtekniker. Jag behöver ju enligt min budget klara detta själv. Ett av målen för mig i projektet är att undersöka hur jag kan göra ett projekt som faktiskt är ekonomiskt försvarbart att flytta runt även för något mindre publikantal och då är det så klart bäst om jag själv klarar grejen. Så då gäller det att arbeta fysiskt i själva föreställningen med en mick konstant i ena handen – som då dock helst bör vara trådlös.

Grunnar vidare..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s